LEHDISTÖTIEDOTE: LENNOL VALMISTAA TUHANSIA SUOJATAKKEJA VIIKOSSA

LEHDISTÖTIEDOTE: LENNOL VALMISTAA TUHANSIA SUOJATAKKEJA VIIKOSSA

”OLEMME YLPEITÄ SIITÄ, ETTÄ VOIMME OLLA AVUKSI HAASTAVASSA TILANTEESSA JA LISÄTÄ TYÖTÄ SUOMESSA.”

Eteläpohjalainen sisustustekstiiliyritys Lennol Oy rakensi puolessatoista viikossa uuden tuotantolinjan, jolla valmistetaan Tella Oy:n suojavaatteita sosiaali- ja terveydenhuollolle. Tehtaalla tehdään suojavaatteita kahdessa ja puolessa vuorossa, ja tuotantolinjalla valmistuu kymmeniä tuhansia suojatakkeja kuukaudessa.

Sisustustekstiiliyritys Lennol sai maaliskuussa useita yhteydenottoja eri viranomaistahoilta ja toimialajärjestöiltä suomalaisen suojavaatetuotannon käynnistämisestä. Lopulta suojavaatteiden tuotantolinja pystytettiin puolessatoista viikossa. Tiivis yhteistyö, osaava ja joustava henkilöstö sekä varastossa olevat raaka-aineet auttoivat nopeassa aloituksessa.

”Oma tuotanto oli meillä jo harkinnassa ja halu auttaa oli kova. Luin lehdestä, että kurikkalainen Tella käynnistää suojavaatteiden valmistuksen, ja tarjosin apuamme Tellan toimitusjohtaja Liina-Maaria Lönnrothille. Asiat etenivät nopeasti ja pääsimme käynnistämään suojavaatteiden valmistuksen jo seuraavalla viikolla”, kertoo Lennolin toimitusjohtaja Pirjo Pystykoski-Sopanen.

Lennolin oma tilauskanta romahti heti, kun poikkeustila astui maaliskuussa voimaan. Lomautuksia oli edessä, mutta nyt ne ovat peruntuneet.

”Oma väki kutsuttiin töihin takaisin nopeasti. Olemme nyt rekrytoineet kymmenen uutta työntekijää ja lisääkin tarvitaan. Tällä projektilla työllistämme myös useita lähialueen alihankkijoita, ja leikkaamme suojavaatteita viidelle muullekin yritykselle. On hienoa huomata, että Suomesta löytyy yhä näin paljon tämän alan osaamista, vaikka valmistusta on siirtynyt muualle”, Pystykoski-Sopanen sanoo.

Tellan tuote sopii Lennolin tuotantoon hyvin. Suojavaatteissa käytettävät materiaalit ja raaka-aineiden hankintakanavat ovat Lennolille tuttuja, ja sopivaa materiaalia olikin hyllyssä 10 000 metriä tuotannon alkaessa. Yrityksen tuotantotekniikka soveltuu hyvin suojavaatteiden tekemiseen, ja leikkuu- ja ompelukapasiteetti riittää suurtenkin määrien valmistamiseen. Tuotantokapasiteettia kasvatetaan kuitenkin edelleen.

”Olemme todella ylpeitä, että saamme olla mukana huoltovarmuusketjussa suojaamassa etulinjaa, ja samalla mahdollistamme Tellan ja muun verkoston kanssa uusien työpaikkojen syntymisen Etelä-Pohjanmaalle tässä haastavassa tilanteessa”, Pystykoski-Sopanen iloitsee.

Yriyksen oma huonekalupehmuste- ja sisustustekstiilituotteiden valmistus jatkuu suojavaatetuotannon ohella normaalisti.

Lisätiedot:

toimitusjohtaja Pirjo Pystykoski-Sopanen

040 770 1939

pirjo.pystykoski-sopanen@lennol.fi